Anmeldelser

Prøvesmakt: Diplomatico Ambassador Selection

Distilerias Unidas S.A. i Venezuela produserer noen av mine absolutte favorittrom under navnet Diplomatico, og om du foretrekker søt rom vil du nok ikke bli skuffet om du for eksempel ikke har prøvd deres 12-åring, Reserva Exclusiva, som rett og slett er godteri på flaske. I tillegg har de siden 2013 sluppet en årlig spesialutgave under navnet Single Vintage, som er intet mindre enn fantastisk. Så, om deres 12-åring til 550 kroner er så fantastisk, må vel Ambassador til fire ganger prisen være fire ganger så god, eller?

Starter vi med emballasjen, er det ingen tvil om at en del av den relativt heftige prisen på 1950 kroner har gått hit. En solid (og tung!) trekasse, trukket i brunt skinn tar seg godt ut på hylla, flasken er kanskje den tyngste jeg har vært borti og bare korken veier nok et par hundre gram – minst. Det blir vanskelig mer premium enn dette.

Diplomatico Ambassador er lagret først tolv år på bourbonfat, deretter ytterligere to på Pedro Jiménez sherryfat før den er tappet med 47% alkoholstyrke. Av utseende snakker vi mørk ravfarge, omtrent som lillebrødrene Single Vintage og Reserva Exclusiva.

På duften er det lett å plukke opp at dette har ligget på sherryfat – en ekstremt fruktig duft med antydning av cocktailbær, nøtter og sitronskall før karamell og vanilje. På smak er det lett å merke de ekstra prosentene – men også her er det først og fremst fruktigheten som gir seg til kjenne. Den nesten ekstreme sødmen i andre Diplomatico-produkter er ikke til stede i samme grad her, noe som kan tilskrives at Ambassador ikke er tilsatt sukker – i motsetning til for eksempel Reserva Exclusiva. Bak fruktigheten ligger litt kraftigere smaker, som pepper, anis og kanel.

Så – er Diplomatico Ambassador verdt to tusenlapper? På duft og smak alene er det vanskelig å forsvare et slikt innkjøp – spesielt når man kan plukke opp Single Vintage 2001 for omtrent halvparten. Om du absolutt vil ha det grommeste i samlingen din – for all del. Men om du er mer opptatt av innhold enn av emballasje, foreslår jeg at du heller går for nettopp Single Vintage – som er et langt bedre kjøp etter min mening.

Diplomático Ambassador Selection
9.3 / 10 Vår mening
{{ reviewsOverall }} / 10 Deres mening (1 stemme)
1977,20 kr.Pris
Oppsummert
Ekstremt fruktig aroma med antydning av cocktailbær, nøtter, sitronskall, karamell og vanilje. Først og fremst dominert av fruktighet også på smak, sammen med litt kraftigere smaker som pepper, anis og kanel. Ikke dominert av den samme sødmen som andre Diplomático-produkter.
Flaske
Aroma
Smak
Ettersmak
Hva brukerne sier... Legg igjen din mening
Order by:

Be the first to leave a review.

Verifisert bruker
/ 10
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Legg igjen din mening

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Anmeldelse: Facundo Paraìso - Om Rom
  24. august 2015 at 21:43

  […] kroner) – så her befinner vi oss med andre ord på øverste hylle. Av disse har jeg testet Diplomatico Ambassador, som jeg gav 94 / 100 poeng og som dermed står noe tilbake for Facundo Paraìso, og i tillegg har jeg fått en rask prøvesmak […]

 • Reply
  Anmeldelse: Diplomático Single Vintage - Om Rom
  9. februar 2016 at 21:27

  […] som fortjener flere fans. Jeg foretrekker faktisk Single Vintage et ørlite hakk foran storebroren Diplomatico Ambassador – som jeg tidligere har anmeldt til 94 / 100 poeng – og som koster over dobbelt så mye. Ambassador er også en ypperlig rom, men det er ingen […]

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.