Anmeldelser

Prøvesmakt: Angostura 1919

Angostura 1919 kommer fra Trinidad og Tobago. Destilleriet er kanskje mest kjent for produksjonen av Angostura Bitter, men de er faktisk det eneste romdestilleriet på øyene, etter at Caroni stengte dørene i 2002.

Fem ulike rom

Angostura byr på fem ulike rom i utvalget sitt. Det starter med den blanke Angostura Reserva, som følges av en fem- og en syvåring, før 1919 som er lagret i minst åtte år. Øverst finner vi Angostura 1824, som er lagret i minst tolv år.

Dramatisk historie

Historien bak 1919 skal ha det til at daværende masterblende J. B. Fernandes, etter en brann i 1932, kom over noen fat som var fylt i 1919. Flott historie – men Angostura 1919 ble først lansert på det internasjonale markedet i 2000. Inntil midt på nittitallet var Angostura først og fremst en leverandør til andre store romprodusenter, deriblant Bacardi, som også hadde en stor eierandel. I dag er destilleriet lokalt eid, og de siste femten-tyve årene har de satset stort på å bygge opp sine egne merkevarer.

Ikke tilsatt farge?

Over til hovedpersonen: Rent visuelt er Angostura 1919 nesten strågul i fargen, med et hint av bronsetone. For meg blir den litt i det lyseste laget, men fordelen er at man kan være trygg på at det ikke er tilsatt fargestoff. I denne prisklassen er det nemlig ganske vanlig å tilsette karamellfarge, også kjent som E150, for å justere fargen mørkere. De fleste foretrekker en dypere farge enn dette – så sånn sett er det tillitvekkende at 1919 har en såpass lys farge.

Duft og smak

Aromamessig snakker vi en ganske kraftig vaniljeduft, etterfulgt av eik og tørket frukt. Det er først og fremst banan som gjør seg gjeldende her. Den kraftige vaniljen følger med inn i smaken, men noe av banenen jeg plukket opp på nesen er vekk. Den erstattes av appelsin, som skjuler seg bak vaniljen og såvidt lar seg plukke opp. Forsåvidt en ganske hyggelig smak, selv om den er litt i det skarpeste laget. Uansett – slett ikke verst, når vi tar høyde for prisklassen. Ettersmaken er lang, skarp og nesten salt, med mye krydder.

Du finner Angostura 1919 i Vinmonopolets bestillingsutvalg, til den relativt hyggelige prisen 504,90 kroner. Tar du med i betraktningen at det er bare omtrent en hundrelapp mer enn de absolutt billigste i utvalget, er det en bra pris! Angostura 1919 er nemlig en helt grei rom til en helt grei pris. Den kan fint drikkes ren, men til prisen er det heller ikke feil å bruke den i cocktails.

Angostura 1919
7.2 / 10 Vår mening
{{ reviewsOverall }} / 10 Deres mening (0 stemmer)
499,90 kr.Pris
Oppsummert
Kraftig vaniljeduft, fulgt av eik og tørket frukt – først og fremst banan. Den kraftige vaniljen følger også inn i smaken, men noe av bananen jeg plukket opp på duft er borte, og erstattet av svak appelsin. En hyggelig smak, selv om den er noe i skarpeste laget er dette slett ikke verst når vi tar høyde for prisen. Lang, skarp og nesten salt ettersmak med mye krydder.
Flaske
Aroma
Smak
Ettersmak
Hva brukerne sier... Legg igjen din mening
Order by:

Be the first to leave a review.

Verifisert bruker
/ 10
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Legg igjen din mening

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.