Anmeldelser

Prøvesmakt: Rammstein Rum

Rammstein Rum på Vinmonopolet

Enten du elsker eller hater det tyske metallbandet Rammstein, er det vanskelig å være uenig i at de vet hva publikum vil ha – og hvordan de skal levere på det. Det samme kan man egentlig si om Rammstein Rum også.

Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk da jeg først hørte at Rammstein skulle sette navnet sitt på en rom. Lista over diverse merkevarer, kjendiser og band som har satt navnet sitt på alskens produkter begynner tross alt å bli lang – og ofte legges det flere kroner i markedsføring og emballasje enn i innholdet. Så oppdaget jeg at det er den danske importøren og produsenten 1423 som sto bak, og at det i tillegg er en blanding av rom fra Guyana, Trinidad og Jamaica – og da var det vanskelig å ikke bli hakket mer positivt innstilt.

1423 har vi vært innom flere ganger før – de står blant annet bak de strålende Ron Esclavo, i tillegg til Tres Hombres-serien. Denne gangen har de som sagt satt sammen en blend bestående av pot still-rom fra Jamaica og Guyana, kombinert med kolonnedestillert rom fra Trinidad, som alt er lagret opptil 12 år på bourbonfat. Det høres ut som en lovende kombinasjon – kanskje ikke Rammstein Rum er en ren marketing-gimmick likevel …?

Det første som møter meg på duft er tropiske frukter, i form av moden banan, mango og papaya, i tillegg til et litt tyngre preg av eikefat og krydder. Det merkes at dette er pot still-destillert, og har du vært borti saker fra de samme områdene tidligere kommer du garantert til å føle deg hjemme. Dette lukter godt!

På smak leder den an med en tiltalende sødme, i form av spesielt brent sukker, vanilje og litt tung karamell, før noe hakket mer krydret tar over. Den typiske jamaicanske «funk»-en skinner klart og tydelig gjennom, uten å bli for dominerende. Dette er både søtt, fatpreget og krydret på én gang, men uten at alkoholsmaken blir dominerende. Ettersmaken er lang, krydret og behagelig!

Alt i alt – Rammstein Rum var en riktig så positiv overraskelse. Dette er en prisverdig rom som nok vil passe for de aller fleste, og som kanskje til og med kan funke som introduksjon til de hakket mer smaksrike variantene fra Trinidad og Jamaica. Om du vil utvide smakshorisontene dine innen rom litt ut fra de rene sødme- og vaniljefylte variantene og mot de litt mer smaksrike, kan dette være et ypperlig første steg på veien.

Rammstein Rum koster (selvfølgelig) 666 kroner for en flaske på Vinmonopolet, og den prisen er den absolutt verdt. Alternativer i (omtrent) samme prisklasse er Santa Teresa 1796 fra Venezuela (614,90 kr), Havana Club Seleccíon de Maestros fra Cuba (625 kr), Brugal 1888 fra Den dominikanske republikk (629,90 kr), Diplomático Reserva Exclusiva (629,90 kr), Zacapa Centenario 23 (629,90 kr), Ron Cartavio Solera 12 años (667 kr) og Dos Maderas Rum PX 5+5 (689,90 kr).

Rammstein Rum
7.5 / 10 Vår mening
{{ reviewsOverall }} / 10 Deres mening (0 stemmer)
666 kr.Pris
Oppsummert
Duft preget av tropisk frukt (moden banan, mango, papaya), eikefat og krydder. Smak av brent sukker, karamell, krydder og fat. Lang, krydret og deilig ettersmak!
Flaske
Aroma
Smak
Ettersmak
Hva brukerne sier... Legg igjen din mening
Order by:

Be the first to leave a review.

Verifisert bruker
/ 10
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Legg igjen din mening

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.