Cocktails Oppskrifter

Cocktailoppskrift: Durban Poison

Sommertid er tid for friske cocktails, og om det først skal være rombasert er det vel få barer i Norge som slår Aku Aku på Grünerløkka i Oslo. Denne perlen av en tikibar er velkjent for mange, der den ligger midt i stripa langs Thorvald Meyersgate, og om du ikke har vært innom før er det på høy tid. På Aku får du fantastiske cocktails i autentiske polynesiske omgivelser. Om det er Polynesia som har inspirert barsjef Egill Örn Hermannsson da han kom opp med Durban Poison aner vi imidlertid ikke – men under finner du i hvert fall oppskriften.

Dessverre har vi ikke klart å finne falernum til salgs i Norge. Falernum er en slags rombasert likør smakssatt med mandler, ingefær, lime og krydder, og er en vanlig og populær ingrediens i tiki-drinker. Du kan enten lage din egen falernum, eller du kan holde øynene åpne etter for eksempel Bitter Truths versjon når du er ute og reiser.

Durban Poison

  • 4 cl Plantation Grande Reserve
  • 1,5 cl grenadine av granateple
  • 1,5 cl Falernum
  • 6 cl pasjonsfruktjuice
  • En liten dash Angostura Bitter
  • En liten dash Campari

Ta innmaten av en pasjonsfrukt i et høyt glass. Ha alle de flytende ingrediensene i en blender. Bland pasjonsfrukt og de flytende ingrediensene med en rørepinne, topp glasset med is og pynt med mynte og pasjonsfruktzest.

Foto: Haakon Hoseth

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.