Arrangementer Cocktails Oppskrifter

Maxime blir norsk representant i Havana

Det ble Maxime Verrier (30) fra Oslo-baren *ISM som med sin cocktail Arrugas stakk av med seieren i den norske finalen, og dermed blir vår representant i Havana når den internasjonale finalen i Havana Club Cocktail Grand Prix går av stabelen i mai. Temaet for årets konkurranse er «Cuba Moderna» – det moderne Cuba, der det var ønsket at deltakerne tok pulsen på dagens Cuba, gjennom en cocktail basert på autentiske cubanske ingredienser. I tillegg skal den være enkel å lage, og aller helst også bære preg av kandidatenes egen kulturarv og personlige smak.

I sin Arrugas har Verrier latt seg inspirere av den cubansk-amerikanske kunstneren José Parlá, og hans gatekunstprosjekt «The wrinkles of the city». Her har Parlá gått sammen med den franske fotografen JR om å portrettere 25 innbyggere på bymuren i Havana, i et prosjekt som også endte med en dokumentarfilm ved samme navn. Juryen trekker frem nettopp denne inspirasjonen som en stor grunn til at Verrier stakk av med seieren:

– Cocktailen var i seg selv veldig god og annerledes enn de andre. I tillegg holdt Verrier en av de beste presentasjonene. Men det var nok hvordan han angrep oppgaven, og hans tolkning av det moderne Havana, som imponerte juryen, inkludert meg selv, mest. Jurymedlemmene har alle vært på Cuba flere ganger. Når vi likevel får ny informasjon og lærer noe nytt, er det svært imponerende, sier jurymedlem Chris Grødtvedt.

– Konkurransen var tøff. Alle finalistene laget meget gode cocktailer, og presenterte dem på en flott måte. Det vil bli utfordrende å hevde seg i den globale konkurransen, men jeg lover å gjøre mitt beste, sier Verrier selv, og legger til at han ser frem til å møte dyktige bartendere fra hele verden når den internasjonale finalen går av stabelen i Havana fra 28. mai til 2. juni.

Oppskrift: Arrugas

 • 45 ml Havana 7
 • 15 ml Cream Sherry
 • 10 ml ristet kokos-infusert Malibu
 • 1 barskje Fernet Branca

Rør om, og bruk kokosnøtt-karamell som garnityr.

Kokosinfusert Malibu:

 • 100 ml ristet kokospulver
 • 400 ml Malibu
 • 3 kaffebønner

La infusjonen hvile kaldt i 12 timer.

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.