Anmeldelser

Prøvesmakt: Bacardi Gran Reserva Maestro de Ron

For en måneds tid siden kunne jeg bringe nyheten om at Bacardi slapp en blank super-premiumrom ved navn Bacardi Gran Reserva Maestro de Ron – og nå som den er på plass i hyllene skulle det selvfølgelig bare mangle at jeg kommer med en anmeldelse!

Hvit rom ment for å drikkes bar er ikke helt vanlig, selv om det dukker opp stadig fler blanke premium-rom på markedet. Dette er Bacardis andre forsøk – selv om den første, Facundo Neo, ikke bar Bacardi-navnet, Diplomàtico er ute med sin Blanco også på Vinmonopolet, og jeg meldte for bare et par dager siden at Flor de Caña i disse dager også slipper sin lagrede, blanke variant.

Bacardi Gran Reserva Maestro de Ron er lagret inntil tre år, før den er kullfiltrert gjennom et slags kokosbasert filter. Nøyaktig hvordan filtreringen foregår har det ikke lyktes meg å finne ut – men jeg plukker i hvert fall ikke opp noe særlig kokos verken i duft eller smak. Flasken tar seg ganske bra ut på hylla, glasset har et grønnskjær, og med kork av mørkt treverk og det røde voksseglet med Bacardi-logoen i front ser den riktig så staselig ut. Selve korken er imidlertid ikke naturkork – den er syntetisk.

Utseendemessig er Gran Reserva nesten overraskende fargeløs – grønnskjæret i flasken har nok lurt meg litt. Det er et veldig, veldig beskjedent gulskjær, men så lite at det nesten ikke er synlig. Duftmessig plukker jeg opp mye frukt – og da er det spesielt grønt eple som dominerer. Sødmen er også på plass, med litt vanilje lenger bak, men det er definitivt det fruktige som gjør mest ut av seg her. En helt grei aroma – men ikke så veldig spennende.

Konsistensen er litt tykk og oljete – som føles bra. De grønne eplene følger med over på smaken, men gjør ikke like mye ut av seg her som i duften. Sødmen er definitivt tilstede, jeg plukker opp nyslått gress og helt bakerst nøtter og vanilje. Dette er definitivt noe som kan drikkes bart – selv om det ikke når helt til topps poengmessig.

Ettersmaken er søt, og jeg er faktisk ganske overrasket over hvor smooth den faktisk er – Bacardi lyver ikke når de skriver «Extra smooth sipping rum» på flasken. Kort oppsummert blir neppe Bacardi Gran Reserva Maestro de Ron din nye favoritt – men om du ramler over den i taxfreehyllene er det definitivt verdt å plukke opp en flaske. Flyr du for eksempel via Oslo Lufthavn Gardermoen er den tilgjengelig til 299 kroner.

Bacardi Gran Reserva Maestro de Ron
5.7 / 10 Vår mening
{{ reviewsOverall }} / 10 Deres mening (0 stemmer)
Oppsummert
Mye frukt, spesielt grønt eple, på aroma. Noe sødme i form av spesielt vanilje, men fruktigheten dominerer. Grønt eple også på smak, men ikke like fremtredende. Nyslått gress, nøtter og vanilje. Søt og overraskende smooth ettersmak. Helt grei å drikke bar – selv om den neppe blir din nye favoritt leverer den på målet sitt – nemlig å bevise at også en hvit rom kan drikkes alene.
Flaske
Aroma
Smak
Ettersmak
Hva brukerne sier... Legg igjen din mening
Order by:

Be the first to leave a review.

Verifisert bruker
/ 10
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Legg igjen din mening

You Might Also Like

2 Comments

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.