Anmeldelser

Prøvesmakt: Bristol Spirits Port Morant Demerara 1999

En av septembernyhetene på Vinmonopolet var denne tapningen fra britiske Bristol Spirits. Bristol er en distributør som kjøper hele fat fra ulike destillerier og tapper på flaske, og nesten utelukkende er det snakk om enkeltårganger der man vet akkurat hva man får! Så også i denne tapningen – som er en Port Morant-rom destillert i 1999. Det betyr kort sagt at den er destillert på Diamond Distillery i Guyana, på et apparat som kom fra nettopp Port Morant-plantasjen, som ble åpnet i 1732. Dette er en dobbel pot still laget av tre, som faktisk stammer fra 1700-tallet og er ett av to tre-apparater som fortsatt er i drift.

Flasken er den samme som Bristol Spirits bruker for de fleste av sine tapninger, jeg synes de gjør seg bra på hylla til tross for at de er litt i det kjedeligste laget . Dessuten er etiketten fargekodet i forhold til hva slags rom den inneholder – en fin touch som ser bra ut når man har flere Bristol-flasker ved siden av hverandre. Selve innholdet er strågult av farge, som passer bra med elleve års lagring. Ingen tilsatt farge her!

1999-årgangen er lagret ni år på amerikansk hviteik, før den har fått ligge et par år på portvinsfat før tapning. Det merkes på både duft og smak – duften er ekstremt fruktig, her er det druer som leder an foran rosin og et hint av appelsinskall, mens anisduften som er så typisk for demerara-rom først kommer lengre bak. Det samme gjelder smaken – her er det definitivt drue som kommer sterkest frem, sammen med tørket frukt og anis. Men med mye sting – denne holder 46% og det merkes godt! Ettersmaken er lang, tørr og preges mest av fat og frukt.

Jeg har drukket mye rom fra Port Morant-apparatet, men denne er litt annerledes da den har ligget de siste par årene på portvinsfat og dermed henter mye karakter derfra. Foretrekker du skikkelig søt rom er dette neppe noe for deg, men er du av dem som også kan kose deg med en cognac i ny og ne tipper jeg du vil finne mye glede i en flaske Bristol Port Morant Demerara 1999.

Bristol Spirits Port Morant Demerara 1999
8.2 / 10 Vår mening
{{ reviewsOverall }} / 10 Deres mening (0 stemmer)
1110,90 kr.Pris
Oppsummert
Ekstremt fruktig aroma, preget av druer og rosin, med hint av appelsinskall og anis. Mye drue på smak også, sammen med tørket frukt og anis. Lang og tørr ettermsak preget av fat og frukt.
Flaske
Aroma
Smak
Ettersmak
Hva brukerne sier... Legg igjen din mening
Order by:

Be the first to leave a review.

Verifisert bruker
/ 10
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Legg igjen din mening

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.