Anmeldelser

Prøvesmakt: Havana Club Añejo 15 Años

Den ypperste Havana Club-varianten her til lands bærer navnet Añejo 15 Años, og har nettopp droppet noen hundrelapper i pris. Det er en flott anledning til å prøvesmake!

Blant de grommere variantene i Havana-lineupen finner vi andre steder i verden både den relativt nye Union, samt Maximo – som produseres i kun 1000 eksemplarer årlig, alle i en håndblåst krystallflaske, og som koster omtrent 12.000 kroner for en halvliter. Men, nå var det altså landets ypperste Havana Club vi skulle fokusere på – nemlig 15-åringen. Den er ikke ueffen den heller, produsert i kun 58 fat årlig. Og der mange produsenter velger å bruke den lengst lagrede rommen, eller en snittalder på innholdet, når flasken skal merkes med alder, sier Havana Club at innholdet i Añejo 15 Años er lagret i minimum 15 år. Det er en god start!

Vi kan begynne med flasken. Den er akkurat passe elegant – det er tydelig at det dreier seg om et premiumprodukt, uten at den blir for flashy. I det siste har jeg sett en tendens til at mange produsenter flasher opp flaskene sine litt vel mye for min smak, så her setter jeg pris på at Havana Club lar innholdet tale for seg. Som alle Havana-produkter er dette for øvrig en kolonnedestillert rom, som betyr at vi bør kunne forvente lette smaker og mye sødme, sammen med en god del fat i og med at denne er lagret såpass lenge.

På duft er den først og fremst søt. I tillegg til vanilje og honning plukker jeg opp tørket frukt, det er mye rosin og sviske her, i tillegg til en viss fatkarakter. Dette er ganske velbalanserte saker, med en fin og tung sødme. Men i tillegg er det et eller annet litt utrivelig bitterhet her, som jeg ikke helt får taket på men som gir seg når jeg lar den puste litt. På smak er det først og fremst sødmen som gjør seg gjeldende, men i tillegg er det definitivt en krydret opplevelse – spesielt på ettersmaken. Eik, tobakk og tjære slår følge med vanilje, sjokolade, kaffe og sort pepper.

Jeg synes Havana Club Añejo 15 Años er en trivelig rom, men samtidig er det ingen tvil om at prisen er stiv. Om du liker den spanske stilen, men samtidig synes at Zacapa og Diplomatico blir hakket for søtt for deg, er du nok mer Havana-typen. Men til prisen er det mange andre ting i polhyllene som konkurrerer, og 15 Años forblir nok for spesielt interesserte. Det er litt synd.

Havana Club Añejo 15 Años
8.5 / 10 Vår mening
{{ reviewsOverall }} / 10 Deres mening (0 stemmer)
1299,90 kr.Pris
Oppsummert
Aroma av vanilje, honning, tørket frukt, rosin, sviske og en viss fatkarakter. Velbalansert, med en fin og tung sødme. Også en litt utrivelig bitterhet som jeg ikke helt får taket på, men som gir seg etter litt lufting. Smak av vanilje, sjokolade, kaffe, sort pepper, eik, tobakk og tjære.
Flaske
Aroma
Smak
Ettersmak
Hva brukerne sier... Legg igjen din mening
Order by:

Be the first to leave a review.

Verifisert bruker
/ 10
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Legg igjen din mening

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.