Anmeldelser

Prøvesmakt: Origenes Don Pancho Reserva Especial 18YO

Francisco «Don Pancho» Fernandez har laget rom gjennom fem tiår, for et utall ulike produsenter. Han står blant annet bak Zafra og Ron de Jeremy, for å nevne et par. Med Origenes Don Pancho lager han for første gang det han selv mener er den perfekte rom – akkurat slik han selv vil ha den. Så, hvordan smaker Origenes Don Pancho Reserva Especial 18YO?

«Origenes er for virkelige romelskere. Den følger ingen trender i markedet, men utelukkende cubanske tradisjoner», sier Don Pancho selv. Han forteller at Origenes er blendet av spesielt utvalgte fat fra hans egen kjeller. Det høres jo veldig lovende ut – men følger innholdet opp?

Flasken er både høy, slank og elegant. Den har en viss «old school»-følelse som absolutt gjør seg greit i hylla, selv om det nok er mer klassisk enn trendy. Innholdet er dypt rødlig mahogni av farge.

Beskjeden og tilbaketrukket

Det første som slår meg på duften, er at den er ganske beskjeden og tilbaketrukket. Typiske romdufter, som vanilje, karamell og honning er absolutt til stede, men duften er både svak og rund. Det samme gjelder smaken – her er det også sødmen som sitter i førersetet, mens ettersmaken byr på fat, og en viss bitterhet som gir seg ganske raskt.

Litt anonym

Origenes Don Pancho Reserva Especial 18YO er en rund og god rom, som dessverre blir noe anonym. Ikke at det er noe spesielt feil ved den. Den blir bare litt kjedelig, og mangler det særpreget vi nok hadde forventet. Når en mann som «Don Pancho», som har laget rom i femti år, sier at han endelig har laget den romen han selv vil lage, får man forventninger.

At det da blir nok en rom i mengden av søte og runde rom, er litt skuffende. Den er et helt greit innslag i barskapet, spesielt om du fra før foretrekker rom i den søtere enden av skalaen. Men, som poengsummen også antyder, er det ingenting galt med Origenes Don Pancho – den er absolutt en bra rom. Den er bare litt for kjedelig.

Oppdatering:
Origenes Don Pancho Reserva Especial 18YO er tilsynelatende ikke lenger tilgjengelig på Vinmonopolet.

Origenes Don Pancho Reserva Especial 18YO
7.0 / 10 Vår mening
{{ reviewsOverall }} / 10 Deres mening (0 stemmer)
Oppsummert
Beskjeden og tilbaketrukket aroma med vanilje, karamell og honning. Sødmen i førersetet også på smak, med de samme smakene av vanilje, karamell og honning, men også her litt tilbaketrukket. Ettersmaken byr på fat og en viss bitterhet, men gir seg raskt.
Flaske
Aroma
Smak
Ettersmak
Hva brukerne sier... Legg igjen din mening
Order by:

Be the first to leave a review.

Verifisert bruker
/ 10
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Legg igjen din mening

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.