Anmeldelser

Prøvesmakt: Rougaroux 13 Pennies

Donner-Peltier Distillers holder til i Thibodaux, Louisiana – omtrent ti mil utenfor New Orleans. Det er et lite destilleri, som i tillegg til tre ulike rom også produserer vodka, gin og en whiskey – alle produsert på lokale råvarer og alle laget i små batcher og i stor grad for hånd. Under en ferietur til New Orleans forleden fikk jeg plukket med meg to av de tre rom-variantene deres – nemlig 13 Pennies og Full Moon, men denne gangen er det Rougaroux 13 Pennies det skal handle om.

Historien rundt navnet er interessant nok i seg selv: Ifølge lokal cajun-folklore er Rougaroux en slags varulv-liknende skapning som holder til i sumpen, og kommer frem om natten. Der oppsøker han uheldige folk hjemme og tar livet av dem – men, dersom du legger frem 13 pennies på dørstokken, er du trygg. Rougaroux kan nemlig bare telle til tolv. Støter han på 13 pennies, vil han dermed forsøke å telle dem helt til sola står opp, og da må han stikke tilbake til skjulestedet sitt og prøve igjen neste natt.

Flasken er forholdsvis enkel, men jeg liker den ganske visuelle etiketten med Rougaroux’ øyne skulende gjennom sukkerrørene. Fargen på øynene er for øvrig forskjellig på de tre ulike produktene: Røde på 13 Pennies, gule på Full Moon og hvite på Sugarshine, som er Donner-Peltiers hvite rom.

Rougarox 13 Pennies er en krydret rom, smakssatt av såkalte pralines – som er en tradisjonell kake i sørstatene, laget på ristede pekannøtter. Av farge er den nærmest rødlig. På duft er det først og fremst pekannøtter som gjør seg gjeldende, mens jeg plukker opp litt mandel, vanilje og marsipan litt lenger bak. Ikke så aller verst – men ekstremt søtt.

Smaken overrasker ikke – her får jeg omtrent det jeg forventet etter duften. Pekannøtter er ekstremt fremtredende, fulgt av mandel, vanilje og marsipan. Dette er ikke noe for deg om du ikke liker nøtter… Ettersmaken er ganske kort og akkurat litt for tynn – den skuffer litt, jeg hadde håpet på litt høyere viskositet her.

Nå er jo dette en litt tullete anmeldelse for de aller fleste – all den tid Rougaroux-rom kun selges i New Orleans og omegn. Men, om du eller noen du kjenner har tenkt seg på ferie dit, er det verdt å plukke opp en flaske 13 Pennies. Ikke er den dyr – prisen er under 200 kroner for en flaske – og til å være en spiced rom som mest er laget for miksing er den faktisk greit egnet til å drikkes alene også, i hvert fall om du liker søtsaker.

Rougaroux 13 Pennies
6.0 / 10 Vår mening
{{ reviewsOverall }} / 10 Deres mening (0 stemmer)
Oppsummert
Aroma av pekannøtt, mandel, vanilje og marsipan. Pekan er ekstremt fremtredende på smak, fulgt av det samme: Mandel, vanilje og marsipan. Kort, tynn og litt skuffende ettersmak.
Flaske
Aroma
Smak
Ettersmak
Hva brukerne sier... Legg igjen din mening
Order by:

Be the first to leave a review.

Verifisert bruker
/ 10
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Legg igjen din mening

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.