Anmeldelser

Prøvesmakt: WeiRon Super Premium Aged Caribbean Rum

Svenska Eldvatten er kanskje mer kjent i whiskykretser enn blant romfolket. Kort oppsummert er det en uavhengig tapper av whisky, rom og annet brennevin. Det innebærer at de kjøper opp fat fra diverse destillerier, og enten tapper direkte på flaske, eller lager sine egne blends, som de tilbyr under eget navn. WeiRon Super Premium Aged Caribbean Rum er et eksempel på det siste.

Hørt om Rum Swedes?

Under navnet Rum Swedes har Svenska Eldvatten tilbudt en del tapninger fra spesielt Trinidad og Guyana. En del av disse har også vært tilgjengelige i bestillingsutvalget her hjemme. Her har de altså begitt seg ut på en helt egen blend. Selv sier de at de endelig har skapt en rom som smaker akkurat slik de selv mener en perfekt rom skal smake – men til en god pris. WeiRon er ikke tilsatt farge eller sukker, og tappet i 50% alkoholstyrke, der det meste ligger omtrent ti prosentpoeng under dette.

Barbados og Jamaica

Svenska Eldvatten nevner at blenden inneholder rom fra blant annet Barbados og Jamiaca. Det gir en forventning om en smakssterk rom, allerede før den skjenkes i glasset. Begge disse landene er kjent for rom i britisk stil – destillert i pot stills, og som regel ganske kraftige på smak.

Av farge er WeiRon gyllen strågul, og med tydelige bein når den snurres rundt i glasset. Det tilsier høy viskositet, og foreløpig bekrefter inntrykket av at her bør det være mye smak!

Sitronskall og sjokolade

Beveger vi oss over til duften, er den dominert av sitronskall, med sjokolade litt lenger bak. Den er faktisk hakket friskere enn jeg hadde forventet. Selv om produsenten i tillegg oppgir tobakk som aroma, er ikke det noe min nese klarer å plukke opp.

Så, over til smaken! Her er det først og fremst sitrus som gjør mye ut av seg, sammen med krydder. Litt lenger bak finner vi de litt tyngre elementene som eik, og her plukker jeg også opp tobakk. Den lett gjenkjennelige fylden fra Jamaica og Barbados er definitivt til stede, så om du liker annen rom herfra vil du nok synes WeiRon er trivelig.

Ettersmaken er intet mindre enn fantastisk. Den er velbalansert, akkurat passe intens, og akkurat passe lang, med eik og tobakk som de mest fremtredende smakene.

Oppsummert synes jeg WeiRon Super Premium Aged Caribbean Rum er et riktig fint bekjentskap. Den er velbalansert, og har passe med sødme samtidig som den er krydret og byr på litt punch. Du finner den i Vinmonopolets bestillingsutvalg til 779 kroner, og jeg synes det er et greit kjøp til prisen.

WeiRon Super Premium Aged Caribbean Rum
7.9 / 10 Vår mening
{{ reviewsOverall }} / 10 Deres mening (0 stemmer)
795 kr.Pris
Oppsummert
Aroma domineres av sitronskall, sammen med sjokolade. Smak av mye sitrus, krydder, eik og tobakk. Flott, velbalansert og passe intens ettersmak med eik og tobakk som de mest fremtredende smakene.
Flaske
Aroma
Smak
Ettersmak
Hva brukerne sier... Legg igjen din mening
Order by:

Be the first to leave a review.

Verifisert bruker
/ 10
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Legg igjen din mening

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Romnyheter på vinmonopolet i mai 2020 - OmRom.no
    11. mai 2020 at 11:42

    […] er kanskje mest kjent for whisky, men har lenge produsert sin egen rom under navnet WeiRon, som jeg har skrevet en anmeldelse av tidligere. I dette slippet står to varianter oppført på nyhetslisten i bestillingsutvalget – men én av […]

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.