Anmeldelser

Prøvesmakt: Zafra Master Reserve 21YO

Zafra er det spanske ordet for innhøsting – og peker selvfølgelig på innhøstingen av sukkerrørene. Zafra Master Reserve 21YO kommer fra Panama, og er blendet av ingen ringere enn Don Pancho Fernandez, som har jobbet med rom hele livet og blant annet står bak Abuleo og ikke minst Ron de Jeremy Reserva, som jeg har anmeldt tidligere.

Men nå er det altså Zafra Master Reserve det skal handle om: Flasken er av det enkle slaget, forholdsvis høy og slank med en etikett som ikke gjør spesielt mye ut av seg. Selve innholdet er mørk av farge, i retning kobber og mahogni.

På duft er det lett å plukke opp at dette har lagret lenge på bourbonfat, men deretter gir plommer og kirsebær til kjenne, sammen med en klar eikeduft. Det er ingen komplisert duft, men den er absolutt tiltalende og balansert. På smak er den litt tynnere enn duften gav forhåpninger om, her er det først og fremst toffee og eik som gjør mest ut av seg, mens kirsebær og vanilje ligger litt lenger bak. Igjen er smaken velbalansert – noe den også burde være etter 21 år på fat – men det er litt i det tynneste laget og jeg er faktisk litt skuffet. Ettersmaken byr på eik og litt pepper.

Zafra Master Reserve er ikke tilgjengelig i Norge, men den kan plukkes opp i store deler av Europa – for eksempel på Systembolaget (må bestilles), eller for eksempel i USA. Systembolaget vil ha 899 svenske kroner for en flaske, og der vil jeg si det finnes noen kjøp som er bedre til denne prisen, men om du befinner deg i USA og får sjansen til å plukke den opp for under femti dollar er den et greit kjøp å plukke med seg hjem til barskapet.

Zafra Master Reserve 21YO
7.2 / 10 Vår mening
{{ reviewsOverall }} / 10 Deres mening (0 stemmer)
Oppsummert
Aroma av plomme og kirsebær, samt eik og fat. Balansert og tiltalende aroma, men ikke spesielt komplisert. Litt tynnere på smak enn aroma gir inntrykk av, med toffee og eik i fremkant, kirsebær og vanilje litt lenger bak. Velbalansert, men skuffer litt. Ettersmak av eik og litt pepper.
Flaske
Aroma
Smak
Ettersmak
Hva brukerne sier... Legg igjen din mening
Order by:

Be the first to leave a review.

Verifisert bruker
/ 10
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Legg igjen din mening

 

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.