Anmeldelser

Prøvesmakt: Facundo Eximo

Facundo-serien er Bacardis serie av rom i super-premium-klassen, og tappes i et svært begrenset opplag. Her hjemme er flaskene ikke tilgjengelige på Vinmonopolet, men du finner dem i enkelte barhyller – The Thief, Theatercaféen og Himkok i Oslo er stedene du bør besøke dersom du vil sikre deg en smak.

Denne gangen skal det handle om nummer to i rekken – Facundo Eximo. Som de tre andre variantene i serien byr Eximo på en helt fantastisk innpakning – en utrolig kul, art deco-inspirert flaske som gjør seg ekstremt bra på hylla. Facundo Eximo består av rom lagret i mellom 10 og 12 år, og er laget på en ganske spesiell måte. Vanligvis vil rom fra ulike fat blendes først etter lagring – mens med Eximo har Bacardi gjort det helt motsatt, og blendet rom rett etter destillering – men før lagringen. Om du stusser på hvordan den da kan bestå av rom som er 10 til 12 år gammel, har det sammenheng med at noe allerede lagret rom ble tatt med i blandingen den gang – slik at noe var altså inntil to år gammelt da blendingen ble gjort.

På aroma er det mye vanilje og sjokolade – de vanligste romduftene – men i tillegg plukker jeg opp banan, karamell og nøtter. På smak går den inn som ganske tørr, med mye tre og lær, før den åpner seg litt mer, blir rund og søt og byr på tropiske frukter som ananas og mango. Definitivt en interessant og spesiell rom – inngangen minner nesten om en del rom fra Brugal, som er kjent for å være tørre – men det interessante er at den såpass raskt endrer karakter, og blir rund og søt.

Facundo Eximo
9 / 10 Vår mening
{{ reviewsOverall }} / 10 Deres mening (0 stemmer)
Oppsummert
Mye vanilje og sjokolade på aroma, sammen med banan, karamell og nøtter. Starter ganske tørt på smak, med mye tre og lær, men åpner seg litt mer, blir rund og søt og byr på tropiske frukter som ananas og mango. En interessant og spesiell rom, inngangen minner om lagrede varianter fra Brugal, men den endrer raskt karakter og blir rund og søt.
Flaske
Aroma
Smak
Ettersmak
Hva brukerne sier... Legg igjen din mening
Order by:

Be the first to leave a review.

Verifisert bruker
/ 10
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Legg igjen din mening

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.