Arrangementer Cocktails Nyheter

Jonas er Norges beste bartender

Jonas Junge fra Pjoltergeist ble Norges beste bartender

Det ble Jonas Junge fra Pjoltergeist i Oslo som trakk det lengste strået blant de norske deltagerne da tolv håpefulle bartendere var samlet i København noen varme maidager. Anledningen var den nordiske finalen av Diageo-konkurransen World Class, som er verdens største bartenderkonkurranse. Årets tema var teknikker fra matens verden – og derfor var også deltagerne gjennom en workshop med stjernekokken Matt Orlando, før turen gikk til Gastronomisk Innovation og deres Rasmus Leck Fisher for å bli utfordret på hvordan man kan bygge broer mellom tilberedningsteknikker fra det nordiske kjøkkenet og til cocktailens verden.

– I år kommer jeg som nyutdannet sommelier, og det har virkelig hjulpet meg å forstå sensorikken i cocktailens verden. Det tror jeg helt klart har gitt meg en fordel sammenlignet med de andre bartenderne.

Til slutt i konkurransen skulle bartenderne ta over styringen bak bardisken i tre barer – Ruby, Balderdash og K Bar – en hel ettermiddag, og ble bedømt ut fra evnen til å skape den riktige stemningen mellom bartender og gjester i et live-setup, der de virkelige gjestene bestilte cocktailer på løpende bånd for å presse deltagerne på evnen til å holde hodet kaldt.

– I år kommer jeg som nyutdannet sommelier, og det har virkelig hjulpet meg å forstå sensorikken i cocktailens verden. Det tror jeg helt klart har gitt meg en fordel sammenlignet med de andre bartenderne. Når jeg smaker på en cocktail, er tilnærmingen min omtrent den samme som til vin. Jeg oppfatter syrlighet og smakskonsentrasjon på en helt annen måte enn før. Men det er likevel mange områder jeg må bli bedre på før finalen i Berlin. Så de kommende månedene vil bestå av hardt arbeid og mye trening fram til avreise i slutten av oktober, sier Jonas Junge.

Svenske Emil Hed fra Svartengrens i Stockholm trakk det lengste strået og ble nordisk mester – men det ble altså Jonas Junge som ble beste nordmann, foran Malin Stavsøien fra Vaskeriet og Kasper Lygre fra Lysverket i Bergen.

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.