Nyheter

Ritz-Carlton kombinerer cocktails og parfyme

Baren Fragrances åpner i disse dager på Ritz-Carlton-hotellet i Berlin, og hevder å være verdens første bar som kombinerer cocktails med kjente parfymer for en «fullstendig sensorisk sanseopplevelse». Det har de sikkert rett i… Alle de femten drinkene på menyen er kombinert med en tilhørende parfyme fra kjente designere, blant annet Yves Saint Laurent og Giorgio Armani, og tanken har vært å skape cocktails som ligger så nær duften av den tilhørende parfymen som vanlig.

Jeg skal ikke oppsummere alle drinkene her – men et par av dem inneholder rom, og dermed tenkte jeg det kunne være interessant for alle som eventuelt har tenkt til å ta turen innom Berlin i løpet av sommeren! Selv om det kanskje blir litt i overkant hipt for de fleste – alle drinkene serveres i egendesignede glass basert på melkeflasker, kokosnøtter, bambus og så videre, og tanken er visstnok å gi en hel opplevelse som inkluderer alle sanser. Veldig, veldig hipt – med andre ord, men på den annen side er jeg veldig fan av prinsippet om at en cocktail aldri blir bedre enn den dårligste ingrediensen, og her går det stort sett i Zacapa 23 som er blant mine absolutte favoritter.

Alle drinkene er paret med parfymen av samme navn, og av de totalt femten drinkene er det tre av dem som baseres på rom: I «Oud Royal by Giorgio Armani» snakker vi safraninfusert Zacapa 23, rosevann, Cardhu, Oud og incense syrup – hva nå enn det er, gi meg gjerne en kommentar under hvis du kan hjelpe… «Vaara by Penhaligon’s» inneholder også safraninfusert Zacapa 23, sammen med pærepuré, Bulleit bourbon, rosevann, sandeltre og sirup laget på magnolia, vanilje, honning og tonkabønne. Denne serveres for øvrig med et tilhørende fuglehus – sjekk bildet under… Den siste heter «Deleria by L’Artisan Parfumeur«, og inneholder Zacapa 23, rødt eple, bringebær, sirup på vanilje og palmetre samt fersk sitron og whiskeybitter.

Skulle du befinne deg i Berlin og ha lyst til å ta turen Fragrances, vær forberedt på å måtte hoste opp mellom 15 og 20 euro per stykk. Litt stivt, kanskje – men bør være verdt det om man tar hele opplevelsen med i betraktningen!

Foto: PR

Foto: PR

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.