Arrangementer Cocktails Nyheter

Oslo-bartender til finalen i Havana Club Cocktail Grand Prix

Det er duket for knallhard kamp når de 40 finalistene i Havana Club Cocktail Grand Prix møtes til dyst i Cubas hovedstad Havana den 30 mai i år. Over fem dager skal deltagerne gjøre sitt beste for å imponere juryen, som består av åtte av verdens beste bartendere – deriblant Alejandro Bolivar fra legendariske El Floridita i Havana og Andrew Loudon, som vant den samme konkurransen i 2014.

Den norske finalen ble avholdt mandag 4. april – og det ble en nervepirrende finale med 16 deltakere som gjorde sitt beste for å imponere juryen, som besto av Chris Grødtvedt (barsjef på The Thief i Oslo), Andrew Loudon (vinner av Havana Club Cocktail Grand Prix 2014) og Ben Reed (fra CocktailCredentials UK, har trent over 20.000 bartendere og en av skaperne av britisk cocktailkultur). Ved å bruke inspirasjon fra både Cuba og andre kulturer som har påvirket den cubanske, var det Antonio Naranjo Nevares fra Himkok i Oslo som stakk av med seieren, med sin cocktail Criollo.

«Jeg er kjempeglad som får representere Norge i den globale finalen i Havana Club Cocktail Grand Prix», sier Antonio. «Konkurransen var hard, men det så ut som om juryen nøt hvert sekund. Cuba er selvfølgelig en del av min egen historie siden jeg er derfra, men nå får jeg muligheten til å observere hvordan cubanske bartendere lager klasikkerne i dybden, så når jeg kommer dit vil jeg bruke alt Havana Club Grand Prix-ekspertene vil lære oss. Inspirasjonen bak cocktailen min er Cuba og hvordan Cuba har blitt påvirket fra så mange kulturer som Afrika, Kina og USA, derav ingrediensene, og håper at denne ideen, kombinert med det jeg vil lære i Havana, vil hjelpe meg med å imponere dommerne én gang til.»

Finalen, med flere av Norges dyktigste bartendere, var svært spennende. Finalen i seg selv representerte virkelig en bit av Cuba, med en miks av bartendere fra flere land som Norge, Australia, Sverige, Slovakia, Island og Cuba. Antonio imponerte juryen ved å kombinere Cubanske cocktailklassikere som blant annet El Presidente, med Afrikansk Vermuth, Cream Cherry Wine og Omeshu Sake for å skape sin Criollo.Vinnercocktailen klarte virkelig å fange hjertet og sjelen til Cuba i et glass, sier Richard Düring fra Pernod-Ricard Norge, som arrangerte konkurransen.

På plassene bak Antonio fulgte Slavomir Kytka fra The Thief på en andreplass med sin «Drink & Smoke», mens Julian Brady fra Vaskeriet i Bergen stakk av med tredjeplassen med sin «Adaption». Under finner du oppskriftene på alle de tre cocktailene!

[accordion id=»cocktailgrandprix2016″]

[accordion_item parent_id=»cocktailgrandprix2016″ title=»Vinneren: Criollo, Antonio Naranjo Nevares (Himkok)» open=»true»]

 • 50 ml Havana Club 7 Años
 • 25 ml African Ruby Roiboos Vermouth
 • 15 ml Cream sherry
 • 20 ml Omeshu sake

Mikses med en «spanish throw» – der man kaster drinken mellom shakerne. Ha ingrediensene i én shaker, og hell over i den andre med god avstand mellom. Eventuelt kan man helle drinken fra glass til glass om man er redd for søl… Serveres i et rocksglass med is og pyntes med appelsinzest.

 

 

[/accordion_item]

[accordion_item parent_id=»cocktailgrandprix2016″ title=»2. plass: Drink & Smoke, Slavomir Kytka (The Thief)» open=»true»]

 • 45 ml Havana Club Selección de Maestros
 • 10 ml sherryblend infusert med kaffe
 • 10 ml Slivovica og røyket whisky-reduksjon
 • 5 ml Becherovka

Røres over is og serveres i et cocktailglass.

 

 

[/accordion_item]

[accordion_item parent_id=»cocktailgrandprix2016″ title=»3. plass: Adaption, Julian Brady (Vaskeriet)» open=»true»]

 • 40 ml Havana Club 7 Años
 • 20 ml Lillet Blanc
 • 20 ml kirsebærsirup
 • 5 røde druer
 • Toppes med musserende vin

Muddle druene i en shaker, og tilsett alle ingredienser bortsett fra musserende vin. Shake, sil og topp med musserende vin. Serveres i champagneglass.

 

 

[/accordion_item]

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.