Nyheter

Cubansk romnyhet i hyllene

Pacto Navio, mørk rom fra Havana, Cuba

Pacto Navio er navnet på nyheten, som kommer fra brennevinsgiganten Pernod Ricard. De står også bak blant annet Havana Club.

Pacto Navio: Et navn med historisk sus

I følge produsenten, er navnet inspirert av 1800-tallets Havana. Da kom handelsskip, kalt «Navios», til Cuba lastet med blant annet franske viner. Spesielt de søte Sauternes-vinene var populære, og etter at vinen ble tappet om i Havana, ble fatene fylt med cubansk rom og sendt tilbake til Europa.

På den rundt tre måneder lange reisen tilbake, utviklet romen en helt unik aroma og smak, som en følge av lagringen på Sauternes-fat. Det er denne opplevelsen Pernod Ricard ønsker å hente tilbake med nyheten Pacto Navio. Den andre halvparten av navnet – «Pacto» – viser nemlig til at Napoleonskrigene satte en brå stopper for denne internasjonale handelen. Da Napoleon ble beseiret i 1815, underskrev landene i Europa en fredsavtale – en «Pacto» – og handelen kom i gang igjen.

Sluttlagret på Sauternes-fat

Pacto Navio består av en blend av ti vellagrede cubanske rombaser, som så sluttlagres på Sauternes-fat. I følge Pernod Ricard er dette den eneste cubanske romen som lagres på denne måten. Det skal gi en myk og noe søtlig rom, med innslag av kanel, sitrus og honning. Den har et komplekst smaksbilde, som varer lenge.

Duften preges av røstet frukt, myke blomster, søt honning, naturlig karamell og vaniljetoner. På smak gir Sauternes-lagringen en balansert, myk og søtlig smak, med hint av kanel, sitrus og krydder. Avslutningen er intens, med stor kompleksitet, og varer lenge.

Tilgjengelig nå

Pacto Navio er tilgjengelig i Vinmonopolets bestillingsutvalg fra fredag 1. mars, og koster 549,70 kr.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.