Nyheter

Dark Matter: Nytt rom-merke fra Skottland kommer i høst

Det er selvfølgelig først og fremst whisky Skottland er verdenskjent for, men landets første rom-destilleri er under bygging og er planlagt åpnet i oktober i år! «Det er sikkert en haug med grunner til at det aldri har vært et skotsk rom-destilleri», sier Jim Ewen fra Dark Matter Distillers. «Skottland er verdenskjent for whisky, så der har du sannsynligvis en slags mental sperre, og dessuten assosierer man automatisk romproduksjon med Karibien og tenker ikke noe særlig lenger enn det. Vi vil lage en fantastisk og innovativ rom som ikke er redd for å si at den er skotsk – og hvis vi fortsatt kan si det om fem år er det suksess for meg.»

Dark Matter skal produseres i Banchory utenfor Aberdeen, og fordi det sies at lagring av brennevin går flere ganger raskere i det varme, karibiske klimaet enn i Skottland – der det ikke bare er kaldere, men hvor sesongvariasjonene også er større, bør vi forvente en kompleks og konsentrert duft og smak fra sluttresultatet. Det blir spennende å se når den første Dark Matter-produksjonen er på markedet!

Jeg vet foreløpig ingenting om distribusjon av Dark Matter – og det er vel heller tvilsomt om den kommer til å dukke opp i polhyllene her hjemme – men om du har planer om Skottland-tur til vinteren er det greit å holde øynene åpne!

Sjekk Facebook-siden til Dark Matter Distillers for oppdateringer og mer info!

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Alexander
    23. april 2022 at 09:48

    Passet på å ta med en flaske når jeg var i 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 og besøkte familien.
    Står på hylla og venter på å bli åpnet.

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.