Nyheter

Flor de Caña med ny blank premium-rom

Det skjer ganske mye når det gjelder blank rom om dagen: Bacardi slapp nylig sin Gran Reserva Maestro de Ron, en blank rom lagret i tre år, som nettopp har funnet veien til taxfreemarkedet på blant annet Oslo Lufthavn Gardermoen. Dessuten har Diplomàticos blanke variant funnet veien til norske polhyller i sommer. Nå følger nicaraguanske Flor de Caña etter og slipper sin egen premium-variant: Blanco Reserva 7. Akkurat nummereringen stusser jeg faktisk litt på – for som på alle andre Flor de Caña-etiketter står nummeret alene, uten noe som antyder at det faktisk er antall år lagret det dreier seg om. Litt merkelig, men ifølge alle kilder jeg har greid å få noe ut av skal denne faktisk være lagret i 7 år – så vi får ta det for god fisk.

Smaksmessig snakker vi ifølge produsenten en rom som er lett å drikke, med hint av blomster og vanilje – og den anbefales drukket over is, eller til nøds med litt soda. Vi snakker med andre ord om nok en hvit rom som er laget for å drikkes bar, og ikke som drink-ingrediens – og igjen må jeg innrømme at jeg er litt skeptisk. Regn med å se mer hvit rom her på Omrom.no fremover – jeg har allerede en flaske Bacardi Gran Reserva Maestro de Ron stående i kø til testing, og dessuten har jeg både Diplomático Blanco og Flor de Caña-nyheten på lista over rom som skal skaffes og smakes. Så blir det spennende å se om hvit premium-rom blir en nisje man bør følge med på fremover og ta høyde for når nye flasker skal handles inn til samlingen – ikke minst prismessig virker det uansett som om selv produsentene forventer at kundene skal kunne bruke dette i cocktails med god samvittighet, i taxfreemarkedet koster nyhetene fra både Bacardi og Flor de Caña kun et par-tre hundrelapper.

Flor de Caña Blanco Reserva 7 slippes først og fremst for det globale taxfree-markedet i tillegg til Mexico og Mellom-Amerika, og bør begynne å dukke opp i hyllene fra august av. Hvorvidt den finner veien til norske taxfree-hyller er uvisst, men det er ikke umulig – Flor de Caña Centenario 12 er allerede tilgjengelig på flere norske flyplasser. Ellers kan det jo lønne seg å holde øynene åpne når du er ute og reiser i høst. Prisen skal som sagt ligge på et par hundrelapper – det får vi si er en rimelig bra pris!

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.