Arrangementer Cocktails Nyheter

Hæ, cocktails på fat?

Om du ikke har vært innom Himkok i Oslo enda, bør det stå aller øverst på lista ved neste anledning. Siden åpningen for noen måneder siden har det blitt min absolutte favorittbar i Oslo – og ikke uten grunn: Ikke bare snakker vi om det som er byens kanskje aller beste og kuleste cocktailbar akkurat nå – det aller meste som serveres er dessuten produsert i huset, med egendyrkede urter og hjemmedestillert sprit, derav navnet… De siste månedene har dessuten gutta eksperimentert med cocktails på tappekran – som de har gitt navnet Taptails – og nå har de dessuten kokt opp et festivalkonsept i samarbeid med Bacardi og Behind Bars Consulting, der Behind Bars med Alex Ruas, Jesper Høst (bl.a. kjent fra cocktailbaren No. 19) og Sam Millin i spissen har tatt taptail-konseptet over i en container som lett kan fraktes og settes opp på festivaler.

taptails1

Cocktails er generelt krevende greier: Det tar tid å lage en skikkelig cocktail, man trenger ferske ingredienser – og dessuten bør vedkommende som lager den helst vite hva han eller hun driver med. På festival skal drikkevarer serveres kjapt, som regel fra midlertidige telt og lokaler, og dessuten bemannes som regel barene av frivillige som neppe jobber som cocktailbartendere til vanlig. Så, er cocktails på festival en lost case? Jepp – i utgangspunktet, men du skjønner hvor vi skal: Taptails! De lages på forhånd, man trenger ingen bartenderkompetanse og de tar like lang tid å tappe som en pils.

I bunn og grunn er det helt vanlige cocktails, som lages i større omganger enn vanlig. Deretter trekkes kullsyren ut før det tappes på fat, og ny kullsyre tilføres i det cocktailen tappes – på samme måte som en vanlig fatøl. Cocktailene produseres hos Himkok, og kjøres opp til Øya daglig. «For oss er det avgjørende at cocktail-kvaliteten blir like god med tappetårn som ved tradisjonell miksing ved bardisken», sier Yunus Yuldiz som er daglig leder på Himkok. «Derfor kan det for eksempel gå mange timer på sitronpressing for å forberede en tank med cocktails. Det som ender i glassene skal være det samme, men det meste av tilberedningen og håndverket skjer på forhånd.»

For de som måtte befinne seg på VIP-området på Øyafestivalen denne uka, kan Taptails oppleves der – og for alle andre anbefales det en tur innom Himkok i Storgata 27 (inngang fra Youngs gate). Og forhåpentligvis betyr dette at det endelig går an å få servert skikkelige drikkevarer på festivaler fremover!

taptails2

Yunus Yildiz fra Himkok, Chad Augustine fra Bacardi og Alex Ruas fra Behind Bars

Yunus Yildiz fra Himkok, Chad Augustine fra Bacardi og Alex Ruas fra Behind Bars

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.