Nyheter

Nyheter på Vinmonopolet i november

Fredag 7. november er det på tide med et nytt slipp av nyheter på Vinmonopolet, og blant nyheter i alle kategorier finner vi seks nye rom i bestillingsutvalget! Tre av disse kommer fra danske A. H. Riise, en japaner dukker opp mens femtemann er årets spesialslipp fra Zacapa. Dessuten kommer det en spiced rom til polhyllene som lenge har vært tilgjengelig blant annet i taxfree-markedet, nemlig Kraken Black Spiced.

Når det gjelder de tre danskene, er A. H. Riise veldig populær i Danmark. Jeg har smakt et par varianter derfra tidligere, blant annet XO Reserve som er en av polnyhetene til 600 kroner – men det faller ikke helt i min smak. Det er ekstremt søtt, nesten på grensen til klissete – og har en bismak av kunstig godteri. Til prisen her hjemme vil jeg si det finnes mye mer som er bedre valuta for pengene. Om du foretrekker søt rom kan du for eksempel plukke opp en flaske Zacapa 23 eller Diplomatico Reserva Exclusiva for samme pris eller mindre – og begge er produkter som er søte uten å bli kvalmende slik A. H. Riise er.

Zacapas spesialslipp, derimot, har jeg store forventninger til. Årlige spesialslipp var noe Zacapa startet med i fjor, da de slapp Zacapa Reserva Limitada 2013 som jeg har anmeldt her, og jeg likte den godt. En litt kraftigere variant av den velkjente Zacapa 23, som byr på litt krydder og sting ikke minst takket være en alkoholprosent på 45% mot de vanlige 40%. Er du blant dem som kan synes at Zacapa 23 blir akkurat litt i det søteste laget, kan med andre ord Reserva Limitada være noe for deg! Jeg kommer i hvert fall garantert til å plukke opp en flaske av Zacapa Reserva Limitada 2014, og om du har planer om det samme kan det nok lønne seg å være (relativt) kjapt ute når de slippes 7. november, da denne som navnet tilsier er begrenset og kun tilgjengelig i en kort periode. Av denne månedens nyheter på Vinmonopolet er det helt klart Zacapa Reserva Limitada 2014 jeg har størst forventninger til.

Kraken Black Spiced trenger jeg ikke si så mye om – dette er en rimelig krydret rom som kan funke greit i drinker. Japaneren i slippet, Ryoma 7 YO, er også veldig spennende. Den er destillert og lagret i Japan og produsert på japanske sukkerrør, men skal visstnok ligge i nærheten av karibisk rom i smak med mye vanilje og sødme. Allikevel skal den visstnok by på en ganske annerledes opplevelse, ifølge de som har smakt den – så det blir spennende å smake når den er på plass.

Skal vi oppsummere de seks nyhetene, koster A. H. Riise XO Reserve og juleutgaven XO Reserve Christmas Edition begge 599.90 kroner, mens A. H. Riise Non Plus Ultra blir din for 999.90 kroner. Ron Zacapa Reserva Limitada 2014 kommer til å koste 799 kroner – som er en snau femtilapp mer enn fjorårets utgave, mens Ryoma 7 YO koster 900 kroner. Kraken Black Spiced får du for 395 kroner.

Alle nyhetene blir tilgjengelig i Vinmonopolets bestillingsutvalg fra fredag 7. november!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.