Nyheter

Havana Club endrer Añejo Especial

Ikke før har Bacardi sluppet sitt nye flaskedesign, før Havana Club melder at de endrer både etikett og oppskrift på sin rimeligste brune rom, Añejo Especial. Endringen gjøres «for å fremheve sine cubanske røtter og deres høye kvalitet», som de sier – uten å være særlig konkrete på verken hva som er endret i oppskrift eller eventuelt produksjonsprosess.

Maestro Ronero hos Havana Club, Asbel Morales, sier den nye Añejo Especial har «en klar smaksprofil takket være den unike produksjonsprosessen vi har tatt i bruk. Først blir rombasene lagret på hvite, unge eikefat før de blir blandet og lagret igjen. Til slutt tappes de på flaske. Påvirkningen fatlagringen gir er tydelig i smaksprofilen med noter av vanilje og karamell i forgrunnen, noe som gjør dette til en ideell base i Cubanske cocktails, spesielt Cuba Libre». Det sier ikke mye – men ifølge pressemeldingen er smaksnotene vanilje og karamell med hint av tre og en anelse krydder, appelsin og florale noter på duft, mens smak er vanilje og karamell med en subtil smak av tobakk, kanel og appelsinskall og en noe tørr avslutning. Så fort jeg får tak i en flaske av den nye oppskriften, kommer jeg tilbake med en sammenlikning av gammel og ny!

Relanserte Añejo Especial dukker opp på Vinmonopolet og i bar- og restaurantmarkedet i disse dager, og vil som før koste 359,90 kr.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.