Nyheter

Nyheter på Vinmonopolet i mars!

I mars er det tid for nyheter på Vinmonopolet, og etter et heller tynt slipp på romfronten i januar er det denne gangen mange spennende nyheter! Alle disse er på plass i bestillingsutvalget fra fredag 4. mars.

Pusser’s Rum
Pusser’s Rum har vært inn og ut av utvalget gjennom de siste par polslippene, og står dermed igjen på lista denne gangen med et par varianter, henholdsvis Original Admiralty Rum (489,90 kr). og Admiralty Rum Strength (614,90 kr). Pusser’s er rom i den klassiske, engelske stilen – kraftigere på smak og ikke fullt så søtt som mye annet fra tidligere spanske kolonier. Jeg har testet flere av Pusser’s-variantene tidligere, og du finner anmeldelsen her.

Ron Zaya Grand Reserva 12 Year Old
I tillegg har en annen godbit dukket opp i utvalget – nemlig Zaya Grand Reserva 12 Year Old (743,60 kr). Zaya ble opprinnelig produsert på samme destilleri som Zacapa, i Guatemala, men har siden blitt flyttet til Trinidad og Tobago hvor den produseres i dag.

Skotlander Rum kommer til Norge!
Dessuten kommer danske Skotlander til Norge! Skotlander er et lite, dansk destilleri som har sanket flere priser internasjonalt, blant annet Best in Class på Miami Rum Festival i fjor for deres Skotlander I. Skotlander Rum I er også én av to nyheter i bestillingsutvalget denne gangen, og koster 599,90 for en halvliter. Voksen pris for en hvit rom – absolutt, men husk at dette absolutt ikke er industriprodukter, dette produseres i liten skala og håndnummereres med batch og flaskenummer. I tillegg kommer Skotlander Cask Rum, som koster 649,90 kr.

Ny variant fra Zacapa
Det dukker også opp en ny Zacapa-variant i dette slippet – som er oppført i listene som Zacapa Edición Negra til 698,20 kr. Om dette er samme rom som tidligere har vært tilgjengelig i utlandet som Etiqueta Negra, eller om det er en ny variant, har jeg ikke fått klarhet i – men jeg er på saken og oppdaterer så fort jeg har mer info her. Om det er Etiqueta Negra er dette en variant med litt kraftigere smak enn den vanlige Zacapa 23. Oppdatering: Ifølge Diageo, som står bak Zacapa, er dette en ny variant som lanseres globalt, og tilsvarer ikke den tidligere Etiqueta Negra. Så gjenstår det å se hvor nær den ligger på smak – jeg kommer selvfølgelig tilbake med en smaking så fort jeg får fatt i en flaske!

Ron Mulata
Tre varianter av Ron Mulata dukker opp – henholdsvis Silver Dry (329,90 kr), Blanco Reserva 3 Años (339,90 kr) og Añejo Gran Reserva 7 Años (359,90 kr). Ron Mulata kommer fra Cuba, og er en ganske klassisk cubansk rom – så om du liker Havana Club eller Cubaney vil du nok også like Mulata.

A. H. Riise
Danske A.H. Riise er kjent for noen, og er ekstremt populære hjemme i Danmark. Riise produseres på Jomfruøyene, som er en tidligere dansk koloni, og i dette slippet kommer deres Black Barrel Navy Spiced Rum inn i bestillingsutvalget til 519,90 kr. I tillegg kommer A. H. Riise Sauternes Cask Rum XO inn til 669,90 kr. Denne er lagret på fat som tidligere har vært brukt til Sauternes, en søt, fransk vin, og har en ekstremt søt smaksprofil. For meg blir den altfor søt, men den er populær blant mange.

No. 1 Brands Spiced
Helt til slutt kommer også No. 1 Brands Old Caribbean Spiced Dark Rum, til 435,50 kr. No. 1 Brands er et svensk selskap som lager en del varianter av vodka med og uten smak, samt gin og nå altså rom. Mens både vodka og gin produseres i Sverige, oppgir de at romproduktene kommer fra Karibia – uten å spesifisere nærmere.

You Might Also Like

2 Comments

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.