Nyheter

Nyheter på Vinmonopolet i september

Vinmonopolet har nettopp sluppet listene for sitt septemberslipp, og selv om basis- og testutvalg mangler rom-nyheter, er det mye spennende som skjuler seg i bestillingsutvalget. Alle disse nyhetene blir tilgjengelige fredag 4. september!

Pusser’s til Norge!
Frem til 31. juli 1970 fikk britiske marinesoldater utdelt en daglig romrasjon – og da denne tradisjonen tok slutt ble den opprinnelige oppskriften lisensiert ut til dagens produsent av Pusser’s. Det betyr at dette er det nærmeste man i dag kommer det britiske soldater en gang fikk delt ut, med mindre man klarer å sikre seg en av de gamle flaskene på auksjon.

Pusser’s destilleres på treapparater, som er den tradisjonelle destillasjonsmetoden, som gir en kraftig og fyldig smak – og jeg lover å komme tilbake med en prøvesmaking av disse så fort som mulig! I bestillingsutvalget kommer fire varianter, som rangerer i pris fra Pusser’s Spiced Rum (429,90 kr) via Admiralty Strength (469,90 kr) og Blue Label (559,90 kr) til 15 Year Old (649,90 kr). Oppdatering: Jeg ser at Pusser’s Spiced er borte fra listene Vinmonopolet har publisert nå – så det kan tyde på at denne har blitt forsinket. Vi får satse på at den dukker opp i neste slipp.

Diplomatico Single Vintage
Faste lesere av OmRom vet at jeg foretrekker søt rom – og blant mine absolutte favoritter er Diplomatico fra Venezuela. Men der mange synes Diplomatico Reserva Exclusiva fort kan bli altfor søt, mens toppvarianten Diplomatico Ambassador koster minst like mye som den smaker med sine 1.950 kroner på Vinmonopolet, har Diplomatico også hatt en mellom-variant som til nå ikke har vært tilgjengelig i Norge, nemlig Single Vintage.

Diplomatico Single Vintage er kort sagt lagret like lenge som Reserva Exclusiva (tolv år) men er ikke fullt så søt. Det finnes et par årganger, den første var 2000 (lansert i 2013) mens 2001 ble sluppet i fjor. Hvorvidt varianten som nå kommer på Polet er fjorårets 2001-variant eller en ny 2002-variant er jeg usikker på – tidligere har de sluppet nye varianter noe senere på året, men jeg har kontaktet leverandøren og spurt, så jeg kommer tilbake så fort jeg er klokere. Oppdatering: Jeg har faktisk fått vite av leverandøren at det i første omgang er snakk om 2000-utgaven. Denne begynner å bli utsolgt over store deler av Europa, og koster gjerne over tusenlappen i både Danmark og Sverige.

Diplomatico Single Vintage er uansett årgang en av mine absolutte favoritter, og til en polpris på 795 kroner er det ingen tvil om at dette er et av de beste – om ikke det absolutt beste – romkjøpet på Polet akkurat nå! Jeg skal sørge for å komme tilbake med en skikkelig anmeldelse av Single Vintage brennkvikt!

Clairin
Til slutt et par setninger om Clairin, de siste par nyhetene i dette slippet. Clairin har opphav fra Haiti, og er hvit og ulagret. Det gir en råere og kraftigere smak enn lagret rom. Clairin er en tradisjonell lokal-produsert rom på Haiti, som produseres av mange, i et utall varianter og kvaliteter. I dette slippet kommer to nyheter: Clairin Casimir Batch 2 og Clairin Sajous Batch 2 (begge 599,90 kr). Jeg kommer tilbake med en smaking av disse også i løpet av ganske kort tid.

Alle disse nyhetene blir som sagt tilgjengelige i bestillingsutvalget fredag 4. september!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.