Nyheter

Plantation lanserer ananas-infusert rom

Det er ikke nødvendigvis smakssatt rom som står aller øverst på lista mi – men denne synes jeg faktisk er litt interessant: Plantation eies av Cognac Ferrand, og står bak en lang rekke prisvinnende rom-blends basert på destillater fra blant annet Barbados, Trinidad og Martinique. Nå har grunnleggeren Alexandre Gabriel sammen med cocktail-historiker (er det et yrke?) David Wondrich kommet opp med en ananas-infusert rom, i forbindelse med cocktailmessen Tales of the Cocktail, som sparkes i gang i New Orleans i neste uke.

Plantation Pineapple Rum – Stiggin’s Fancy er inspirert av tradisjonelle oppskrifter fra 1800-tallet, og laget ved å la modne ananas ligge i Plantation Original Dark Rum i tre måneder. Resultatet skal være en rom med smak av – ikke overraskende – tropisk frukt, sammen med røyk, sitrus og nellik. «Vi startet dette prosjektet av ren nysgjerrighet», sier Gabriel, og forteller videre at produktet er navngitt etter presten Stiggins i Charles Dickens-boka Pickwick-klubben, hvis favorittdrikk var nettopp ananas-rom.

Kun 1.000 flasker skal slippes – i første omgang kun i New Orleans, men etterhvert i andre deler av USA. Det betyr med andre ord at du uansett må belage deg på en tur over dammen dersom du skal ha tak i en flaske – og det er vel neppe verdt turen i seg selv… Men om du uansett har planer om en tur til sørstatene i sommer, kan det jo være en tanke! Plantation Pineapple koster $29.99 – hvilket er omtrent 180 norske kroner.

Du finner for øvrig tre andre Plantation-produkter på Vinmonopolet: To blanke, 3 Stars og Saint James, samt en mørk, Grande Reserve 5 YO. Stikker du en tur til Systembolaget, finner du i tillegg 20th Anniversary Extra Old, som har fått ekstremt gode kritikker og står ganske langt opp på min innkjøpsliste!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.