Nyheter

Polnyhet: Diplomático Blanco Reserva

Diplomático fra Venezuela står sammen med Zacapa for noen av mine absolutte favoritter. Både deres 12-åring og Single Vintage 2000 står høyt i kurs, og jeg har dessuten en flaske Diplomático Ambassador stående på hylla klar til smaking i løpet av sommeren. Derfor er det jo også spennende at Diplomáticos blanke variant slippes i Vinmonopolets bestillingsutvalg i disse dager!

Diplomático Blanco Reserva ble sluppet på markedet allerede i 2008, men kommer altså først nå til Norge. Den er fire ganger destillert på pot stills av kobber før den har fått noen år på eikefat og deretter en filtrering for å fjerne fargen. Nøyaktig hvor lenge den er lagret har jeg ikke klart å bringe på det rene, da forskjellige kilder hevder både to, fire, seks og helt opp mot tolv år – skal jeg tippe ligger det i det nedre sjiktet av denne skalaen, kanskje med noe eldre rom blendet inn. Dette er uansett ingen vanlig, hvit rom – ifølge Diplomático selv er den også laget for å kunne erstatte vodka i premium-cocktails, og det gjenspeiler seg også i flasken som skiller seg markant fra det øvrige Diplomático-utvalget og minner mer om nettopp en vodkaflaske.

Blanco Reserva slippes i Vinmonopolets bestillingsutvalg fredag 4. juli, og prisen blir relativt hyggelige 425 kroner. Jeg kommer selvfølgelig tilbake med en smaking så fort det lar seg gjøre, men inntil da kan du lese anmeldelsen på Rum Howler her, som gir den hyggelige 85/100 poeng.

Oppdatert: Diplomático Blanco finner du hos Vinmonopolet her!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.