Nyheter

Romnyheter på Vinmonopolet i juli

Julislippet på Vinmonopolet byr på mange spennende flasker, men kanskje mest for de spesielt interesserte.

Aller først kommer to flasker som var meldt i forrige slipp, og som jeg allerede har rukket å anmelde – Rhum Rhum PMG kommer i to varianter på henholdsvis 41% (630 kr) og 56% (730 kr). Rhum Rhum PMG er en såkalt agricole-rom av den franske varianten, som betyr at den er destillert på sukkerrørjuice og ikke melasse som de fleste rom av engelsk og spansk stil er. Det gir en råere, tørrere og mer floral smak med mindre sødme. Du kan lese anmeldelsen av begge Rhum Rhum PMG-variantene her.

I tillegg kommer hele ni varianter fra den britiske uavhengige tapperen Bristol Spirits, som jevnlig slipper nye varianter. De ni flaskene som kommer i bestillingsutvalget denne gangen er en variert gjeng – med en Caroni 1974 fra Trinidad som den eldste til 2.242,70 kroner. I tillegg kommer også en Caroni fra 1996 (979,30 kr). Caroni-destilleriet ble nedlagt på nittitallet, og er en ettertraktet vare blant rominteresserte – så spesielt om du liker litt tyngre, kraftigere rom av den engelske stilen bør du kjenne din besøkelsestid her.

Bristol Spirits kommer også med en Vale Royal Jamaica Rum 2002 (840,30 kr), Reserve Rum of Nicaragua (824,10 kr), Diamond Distillery Demerara Rum 1998 (890,40 kr), Port Morant Demerara Rum 1990 (1.336,40 kr) som alle er av den engelske stilen, mens en Reserve Rum of Peru 8 YO (725,90 kr) er av den litt lettere spanske stilen, og en Finest Mauritius Cane Juice Rhum (725,90 kr) er av den franske agricole-stilen.

I tillegg kommer Bristol Spirits Black Spiced Rum (767,30 kr), som altså er en spiced rom. Bristol sier ingenting om hvilke rom som utgjør blenden eller hvilke krydder som er brukt, men på smakssiden nevnes rosiner, appelsinskall og pepperkake – så det kan kanskje gi noen hint.

Helt til slutt kommer også en virkelig storkar – Gordon & MacPhail er en uavhengig tapper fra britiske Elgin, som holder mest på med whisky, men i dette slippet dukker det opp en jamaicansk rom fra Long Pond-destilleriet, som fortsatt er i drift. Denne varianten ble destillert i 1941, og ble såvidt jeg har klart å finne ut tappet i 1999, noe som altså betyr at den er lagret i hele 58 år! Men om du vil sikre deg en flaske av det som er kanskje verdens eldste rom akkurat nå må du også bla opp: 8.692,50 kr er prisen på herligheten. Men – i forhold til hva den koster i utlandet er det faktisk et røverkjøp, i Danmark må du bla opp 14.750 danske kroner (ca 18.000 norske).

Alle nyhetene er på plass i bestillingsutvalget nå, og kan bestilles via Vinmonopolets nettsider.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.