Nyheter

Romnyheter på Vinmonopolet i mai 2016

Maislippet hos Vinmonopolet byr på totalt 14 romnyheter fredag den 6. mai – noen av dem var også meldt inn i forrige slipp, men dukker opp først nå, mens andre er nye på listene. Og her er det en håndfull nyheter som er verdt å merke seg!

Fra danske Skotlander kommer både deres hvite Rum I, samt Cask Rum. Begge var meldt inn i forrige slipp, men står oppført i listene også denne gangen – noe som kan bety at de ble forsinket. Det samme gjelder Zacapa Edición Negra, som jeg håper å komme tilbake med en anmeldelse av snart.

Indiske Amrut Old Port Deluxe Matured Rum har også stått oppført i listene tidligere, men er nå tilbake i bestillingsutvalget.

Av interessante nyheter denne gangen finner vi to varianter fra Berry Bros, som er en britisk brennevinshandler med røtter tilbake til 1600-tallet. Butikken, som du finner i St. James’s Street i London, har ligget på samme sted siden 1698, og Berry’s er i tillegg til en vin- og brennevinsforhandler også en uavhengig tapper, som handler inn fat fra ulike produsenter av rom, whisky, cognac og armagnac og selger disse under eget navn.

To varianter fra Berry’s kommer inn i bestillingsutvalget denne gangen, nemlig Berry’s Guyanan Rum 15 YO (1.176,40 kr) og Berry’s Nicaraguan Rum 12 YO (1.149,90 kr).

I tillegg dukker det opp to varianter av blank agricole-rom, som er den franske romstilen produsert på sukkerrørsjuice og ikke melasse. Denne er ofte mer floral og har mindre sødme enn melasse-rom. Rhum Rhum PMG Blanc kommer i to varianter, til henholdsvis 630 og 730 kroner. Jeg kommer tilbake med smakinger av begge disse i løpet av kort tid.

I tillegg kommer Cadenhead’s Classic Rum – og i likhet med Berry Bros er også Cadenhead en uavhengig tapper av brennevin, som holder til i Skottland. Deres Classic er en blend av demerara-rom fra Guyana, hovedsakelig lagret i 5-7 år, med innslag av inntil 10 år gammel rom i blenden. Den holder 50% volumprosent og får gode skussmål fra dem som har smakt – deriblant denne anmeldelsen fra bloggen The Fat Rum Pirate.

Til slutt kommer det noen varianter fra Captain Morgan – henholdsvis White Rum Mojito og Morgan & Cola, samt et par Bacardi-varianter i form av Pineapple og Mango.

Alle nyhetene er på plass i bestillingsutvalget fra fredag 6. mai!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.