Nyheter

Romnyheter på Vinmonopolet – november 2016

En rom som er velkjent for mange – Ron Zacapa – kommer med en ny toppvariant, kalt Ron Zacapa Royal. Der manges favoritt Ron Zacapa 23 som navnet tilsier består av rom lagret i mellom 8 og 23 år, og den tidligere toppvarianten XO inneholder rom opp til 25 års alder, har en del av innholdet i Royal fått ytterligere fem års lagring – og den består dermed av rom fra 8 til 30 år. Lagringen avsluttes på franske eikefat laget av tre fra fire områder tidligere kalt Le Bois Du Roy – Kongens trær. Du kan sikre deg en flaske om du hoster opp 2.599,90 kr.

Flor de Caña kom i fire varianter i forrige slipp – den gangen var det Extra Seco, Gran Reserva 7YO, Centenario 12YO og Centenario 18YO. Nå får de selskap av en femte variant, nemlig 25-åringen Centenario 25YO til den nette sum av 1.999,90 kr.

Danske A. H. Riise er en stor favoritt i hjemlandet, og jeg vet det er mange her til lands som også setter pris på den nesten ekstreme sødmen. For noen blir det litt vel søtt, men om du er av typen som liker det får du deres XO Reserve Christmas Edition Rum til 649,90 kr.

Svenska Eldvatten er en uavhengig tapper som jevnlig slipper produkter i et begrenset opplag, og denne gangen dukker det opp noe mange vil synes er spennende. Jamaicansk rom har en helt spesiell karakter, som du for eksempel kjenner om du har vært borti noe fra Appleton Estate. Fra 4. november får du Svenska Eldvatten Jamaica 2000 Single Barrel Cask 4 til 1.400 kroner.

Den femte og siste nyheten for denne gang er By the Dutch Batavia Arrack – og som navnet tilsier er det et nederlandsk produkt, selv om arrack egentlig kommer fra øya Java i Indonesia. Arrack skiller seg fra rom ved at det tilsettes ris i fermenteringsprosessen (før destillering) – men basen er allikevel sukkerrør. Prisen er 580 kroner.

Alle nyhetene er tilgjengelige i bestillingsutvalget fra fredag 4. november.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.