Nyheter

Ron Botran til Norge i mars

Vinmonopolet har nettopp sluppet listene sine over hva som dukker opp i deres neste slipp den 6. mars, og i bestillingsutvalget dukker det opp noen hyggelige nyheter! Ron Botran er en solera-lagret rom fra Guatemala, som den oppmerksomme romnyter selvfølgelig vet også er opphavslandet til manges favoritt – Ron Zacapa. I likhet med Zacapa skal Botran by på masse sødme, og høster stort sett gode anmeldelser. Jeg har ikke selv hatt sjansen til å smake enda – men du kan for eksempel stikke innom danske Romhatten for å lese deres anmeldelse av Botran Solera 18 her.

Botran Solera 18 er for øvrig lagret fra 5 til 18 år på et solera-system, som kort fortalt er en tønnestabel der det tappes på flaske fra det nederste laget, som så fylles opp fra laget over. Dette fylles igjen opp fra laget over der igjen – helt til man kommer øverst der nytt destillat tappes på. Dette er også det samme lagringsregimet som brukes av blant andre Ron Zacapa.

I tillegg til Botran Solera 18 (549,90 kr) kommer også to yngre varianter i form av den hvite Botran Reserva Blanco (399,90 kr) og Botran Solera 15 (499,90 kr). De to andre nyhetene i mars-slippet er en 8-åring ved navn New Grove Old Tradition fra Mauritius (490 kr) – samt en smakssatt greie ved navn Pink Pirate Raspberry Rum i testutvalget til 304,30 kr.

NB: Merk at det på bildet øverst i saken er avbildet Botrans 8, 12 og 18-åringer. Det er kun 12 og 18-åringene som kommer til Norge, sammen med deres blanke rom – men dette var det eneste tilgjengelige bildet.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.