Nyheter

Storeslem til El Dorado i årets International Wine & Spirit Competition

Siden 1969 har The International Wine and Spirit Competition (IWSC) kåret årlige vinnere i ulike kategorier, og produsentene velger ofte å ta med medaljene herfra på etiketter og emballasje – så om du tar en kikk i barskapet er det godt mulig du finner en flaske med IWSC-medalje. Medaljene deles ut i fem ulike nivåer: Gold Outstanding, Gold, Silver Outstanding, Silver og Bronze.

2014-prisene ble annonsert i dag, og her kan man virkelig si at det er El Dorado som stikker av med storeslem – hele seks medaljer dekker nesten en tredjedel av hele produktutvalget til Guyanas eneste romdestilleri! Det blir toppnoteringen Gold Outstanding til både 12- og 15-årsvariantene (førstnevnte kommer jeg for øvrig med en test på veldig snart!) mens 21- og 3-årsvariantene får hver sin Silver Outstanding-medalje. Dessuten stikker 8-årsvarianten av med en Silver, og 5-åringen med en Bronze.

Selve kåringen består av blindsmakinger etter type, opprinnelse og eventuelt årgang, utført av en rekke vin- og brennevinseksperter fra hele verden. Selve prisutdelingen vil foregå på en bankettmiddag i London i november.

Her er hele listen over rom som stakk av med medaljer i IWSC 2014:

[table id=2 /]

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Tborge
  20. mai 2019 at 17:29

  Hei. Jeg ser at Vinmonopolet nå har 3 nye flasker av mer eksklusiv El dorado. Har du smakt noen av disse?

  • Reply
   Espen Skogen
   21. mai 2019 at 08:19

   Tenker du på hhv El Dorado 25 YO, Port Mourant 1997 og Enmore 1996? Har kun smakt den første (25 YO) – men den var helt sjukt bra. Har kun smakt den én gang på en messe, og ikke nok til å gjøre en skikkelig anmeldelse, men mistenker at den hadde havnet veldig høyt på lista poengmessig. Vi er nok godt over 90 poeng / 100 ihvertfall.

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.