Nyheter

Tre nye rom-merker i juni!

Det dukker hele tiden opp nye rom-blends og -merker på markedet, og mange av dem finner aldri veien til polhyllene her hjemme. Hver måned vil jeg gjøre et forsøk på å oppsummere hva som er verdt å få med seg av nylanseringer ute i verden, så kan du jo benytte anledningen til å plukke opp noe nytt og spennende om du skal ut og reise! I juni har jeg plukket opp tre nyheter som er verdt å nevne:

The Duppy Share
The Duppy Share er et nytt merkenavn med blended rom, og er en blanding av tre år gammel Jamaica-rom og fem år gammel fra Barbados, alt lagret i bourbon-fat og deretter tappet på flaske i London. George Frost, som er en av folkene bak det nye merket, mener det er et hull i markedet for premium-rom som de har planer om å fylle. «Rom har ikke gått gjennom den samme utviklingen mot premium-produkter som øvrig brennevin, der man har rekruttert nye romdrikkere samtidig som man har klart å appellere til de eksisterende», sier Frost i en pressemelding, og sier at The Duppy Share er navngitt etter onde ånder i karibisk mytologi kalt duppies, som vandrer fra destilleri til destilleri og stjeler litt rom fra fatene som ligger til lagring. Resten av navnet viser til uttrykket The Angel’s Share, som er det man kaller den andelen brennevin som fordamper under lagring.

Foreløpig er The Duppy Share kun tilgjengelig i England, og da kun i Selfridges-butikker, til en pris på omtrent 400 kroner. Omrom.no har vært i kontakt med leverandøren, som sier at det ikke er utenkelig at The Duppy Share vil bli tilgjengelig på flere markeder etterhvert – jeg tipper de bør dukke opp i flere land i løpet av et år eller to dersom den engelske lanseringen er vellykket.

The Wild Geese
The Wild Geese har fått navnet sitt etter en irsk opprørsgruppe fra 1600-tallet, og ble opprinnelig sluppet som en whiskeyblend i 2006. Nå har de utvidet sortimentet med tre ulike rom-blends: En spiced, en gold og en premium-utgave, der sistnevnte er basert på rom fra Barbados, Jamaica og Guyana lagret opp til åtte år. Disse tre stedene ble visstnok valgt fordi de alle er regioner der irene har hatt mye å si opp gjennom historien. The Wild Geese-serien har allerede vunnet flere priser, og du kan lese en anmeldelse av premium-varianten hos The Rum Howler, som gir den 78,5 av 100 poeng.

Wild Geese

Rumbullion XO
Rumbullion XO er noe så interessant som en super-premium spiced rom, og dermed har den ikke akkurat mange konkurrenter… Rumbullion har allerede vært på markedet i et par år, og nå slipper de altså en variant blendet på rom lagret i minst 15 år, krydret med kanel, nellik, kardemomme, vanilje og appelsinskall. Den høres med andre ord ut som rimelig julete i smaken! Flaskene er dekket med brunt papir, påtrykket en illustrasjon som blant annet inneholder det britiske flagget og tegninger av de forskjellige ingrediensene. Aromamessig skal den by på mye vanilje og appelsin, med kanel og nellik litt lenger bak. Dessuten mørk sjokolade, plomme og eik. Smaken domineres av appelsin, bjørnebær, kanel, nellik og lakris mens ettersmaken er bittersøt appelsin og eik, ifølge leverandøren. Jeg skal selvfølgelig prøve å få tak i en flaske så jeg kan komme tilbake med en skikkelig anmeldelse!

Rumbullion XO

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.